В Україні певна група громадян має право на отримання суттєвої знижки у розмірі 75% на оплату комунальних послуг. Ця знижка заснована не на доході людини, а на її статусі «комбатантів». Пенсійний фонд України визначив критерії для тих, хто може скористатися цією пільгою.

Про це пише «rbc»

Хто має право на допомогу:

Громадяни України з офіційним статусом "учасники бойових дій" мають право на довічну знижку 75% на оплату комунальних квартир. Однак, якщо одержувач використовує пічне опалення та скраплений газ, йому необхідно щороку повторно подавати заявку на отримання знижки. Для тих, хто використовує інші методи нагрівання, достатньо застосування.

Прикладний процес:

Особи зі статусом «учасник бойових дій» можуть оформити пільгу на комунальні послуги через Пенсійний фонд України, ЦНАП або будь-яку уповноважену посадову особу в рамках відповідної територіальної ради. Заявнику необхідно надати дві заяви:

Заява на знижку на оплату комунальних послуг.

Заява про включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків (ЄГАРП).

Важливо зазначити, що про будь-які зміни в сімейних обставинах або адресу проживання бенефіціара слід негайно повідомляти відповідні органи. Ця вимога поширюється на всіх отримувачів пільг на комунальні послуги, включаючи отримувачів грантів.

Наразі близько півмільйона громадян України мають право на 75-відсоткову знижку при сплаті комунальних квартир. Ця знижка безпосередньо зменшує суму платежу, а чи не надає одержувачам окрему грошову субсидію.

Читайте також:

Купуйте бочками і відрами або продавайте машини: жителів Криму вже попередили про те, що палива не буде

Молодий місяць під знаком Лева: чого чекати всім знакам Зодіаку з 16 серпня. Готуємось

Допоможе звичайна лимонна кислота: спробуйте цей спосіб на городі. Урожай вас здивує