Державна прикордонна служба України та Міністерство оборони проводять спільну роботу з налагодження співробітництва та обміну інформацією щодо призовників з метою запобігання використанню підроблених документів та корупційних ризиків при виїзді громадян з України, особливо у період воєнного часу. Ця ініціатива спрямована на забезпечення достовірності документів та запобігання незаконним спробам перетину кордону.

Про це пише «pravda»

Співпраця передбачає взаємний обмін інформацією між базами даних Державної прикордонної служби та Міністерства оборони щодо призовників. Це дозволяє прикордонникам перевірити, чи документи, пред'явлені фізичними особами на пунктах пропуску, були видані конкретними територіальними центрами працевлаштування та соціальної підтримки.

Співпраця є відповіддю на необхідність протидії спробам незаконного виїзду з України за підробленими документами, особливо після повномасштабного вторгнення Російської Федерації. На пунктах пропуску виявлено понад 6,1 тис. випадків спроб використання фізичними особами підроблених документів, зокрема нібито виданих територіальними центрами працевлаштування та соціальної підтримки.

Система, що розробляється, дозволить у режимі реального часу перевіряти документи при реєстрації в пунктах пропуску. Це допоможе прикордонникам визначити, чи справді подані документи було видано на цю особу. Співробітництво передбачає взаємодію з конкретними територіальними центрами підбору та соціальної підтримки і включає критерії включення їх представників до бази даних ДПСУ і навпаки. Цей обмін інформацією стосується не злиття систем, а перевірки конкретних осіб та їх документів.

Ця ініціатива насамперед орієнтована на чоловіків, які проходять військову службу, та спрямована на підвищення безпеки та точності перевірки документів під час перетину кордону.

Читайте також:

Перерахунок зарплат для військових заднім числом: хто і скільки тепер отримає

Ви не пошкодуєте, якщо спробуєте: рецепт кабачкової ікри із запеченими в рукаві овочами

Такого ще не було: російський рубль впав ще нижче. Тепер він уже б'є свій рекорд падіння