Пенсіонери, які досягли 70 років, ось уже рік одержують щомісячну доплату до пенсії у розмірі 300 грн. Однак у кожного правила є винятки. Є вони й у цьому випадку.

Так, з 1 жовтня 2022 року уряд ухвалив рішення про щомісячні доплати до пенсії особам віком від 70 до 75 років обсягом до 300 грн.

При цьому фахівці порталу " На пенсії " пояснили, за яких обставин не виплачуються жодні "вікові" надбавки.

Як виявилось, критерієм є сума 10 340 гривень. Таким чином, якщо пенсія у людини більша за 10 340 грн, то доплата не нараховується.

Крім того, варто знати, що виплатний період триває з 4 по 25 число кожного місяця, а ось розрахунки для нього провадяться наприкінці попереднього місяця. Тому 300 грн можуть не отримати "нових" 70-річних пенсіонерів.

Відповідно, наприклад, якщо пенсіонер 22 травня зустрів свій 70-й день народження, цього місяця він має отримати пенсійну виплату з урахуванням компенсації, встановленої з дати досягнення віку 70 років, оскільки відомості на виплату пенсії наступного місяця готуються заздалегідь.

"Якщо пенсія такої особи менша за 10 340 грн і їй виповнилося 70 років, то надбавку у сумі 300 гривень вона обов'язково отримуватиме. Просто в перший місяць після досягнення 70-річчя ця доплата сплачується з числа, коли особа відзначила день народження", – пояснили спеціалісти.

Додамо, що українським пенсіонерам віком від 75 років і вище нараховується доплата 456 гривень щомісяця.

А ті, кому за 85 років, одержують прибавку до пенсії по 570 гривень.

Читайте також:

Українці можуть безкоштовно винаймати квартиру: хто має право і як це зробити

А от тепер будьте готові: виїжджати з України доведеться за новими правилами. Що відомо

Рятується від мобілізації: мешканець Москви приїхав до Криму та почав обтиратися медузами. Відео