В Україні прогноз погоди на осінь 2023 передбачає деякі унікальні закономірності, пов'язані з кліматичним явищем Ель-Ніньо.

Про це пише «glavred»

Очікується, що кліматичне явище Ель-Ніньо з ймовірністю понад 95 відсотків вплине на погоду в Україні протягом усього осіннього сезону. Під час Ель-Ніньо пасати слабшають, і тепла морська вода виштовхується на схід до західного узбережжя Америки. Це викликає підвищення температури в екваторіальній частині Тихого океану і впливає на різні кліматичні фактори.

Прогноз погоди для України вказує на те, що температура повітря залишиться відносно теплою. У першій декаді вересня денна температура повітря очікується від +22 до +26°С. Друга декада вересня буде дещо прохолоднішою, вдень від +19 до +25°С.

Перші заморозки в Україні очікуються у середині листопада. Тим не менш, зима очікується відносно м'якою. У грудні, швидше за все, буде помірковано тепла погода, і більше половини днів буде сонячними. Температура повітря очікується не нижче за 6 градусів тепла. Згідно з прогнозом погоди, січень та лютий 2024 року побачать лише трохи нижчі температури.

Осінній прогноз погоди вказує, що сезон буде більш прохолодним та сонячним порівняно з попереднім роком. Однак такої посухи, як торік, не очікується. В середньому, сильні дощі очікуються до восьми днів протягом сезону.

Згідно з деякими прогнозами, перехід від теплої погоди до прохолоднішої станеться відносно рано. У вересні ще може бути теплою погодою, але у жовтні прогнозується значне похолодання.

Загалом кліматичне явище Ель-Ніньо впливає на погодні умови в Україні, що призводить до аномально високих температур восени 2023 року. Прогноз погоди вказує на поєднання теплих сонячних днів та можливість невеликої кількості опадів протягом усього сезону.

Читайте також:

Перерахунок зарплат для військових заднім числом: хто і скільки тепер отримає

Ви не пошкодуєте, якщо спробуєте: рецепт кабачкової ікри із запеченими в рукаві овочами

Ідеально під курку, котлети чи свинину: рецепт зеленої аджики по-кавказьки на зиму