Багато новачків городників стикаються з проблемою повільного дозрівання помідорів. Буває так, що вже кінець серпня, а помідори зелені, і все тут! Проте не всім відомо, чому так відбувається.

Докладніше про те, чому ваші помідори довго дозрівають і що потрібно зробити читайте у нашому матеріалі.

1. Нестача світла: якщо помідори перебувають у погано освітленому місці, то помідори повільно червонітимуть. Якщо посадки помідорів знаходяться на відкритому ґрунті й часто вони піддаються дощу без сонячного світла, це може негативно позначитися на процесі дозрівання помідорів.

2. Неправильне внесення добрив: використання великої кількості азоту у добривах може призвести до повільного дозрівання томатів. Це може спричинити не тільки повільне дозрівання, а й призвести до дрібних плодів помідорів.

3. Вплив температури: помідори погано переносять сильну спеку та холод. Надмірна спека або холодна погода можуть негативно впливати на дозрівання помідорів. Це пов'язано зі зменшенням виробництва пігменту, що надає помідорам червоного кольору.

Вивчивши ці причини, ви зможете уникнути помилок та створити сприятливі умови для зростання та дозрівання томатів. Забезпечте їм достатнє освітлення, правильно вносите добрива та контролюйте температуру, щоб досягти успішного врожаю помідорів.

Читайте також:

Виправляємо помилку: що зробити, якщо у вже стиглих помідорах утворюються тверді прожилки

Ви ними плюватиметеся: ось чому помідори можуть стати товстошкірими. Не повторюйте цю помилку

Збиратимете відрами: п'ять способів, які допоможуть подвоїти врожай помідорів