Днями в Мережі став вірусним відеоролик із чоловіком, який активно обмазується медузами, як мочалками, сподіваючись на лікувальний ефект. Автори відео кажуть, що чоловік навмисно прибув до Криму з Москви, щоб ось так відпочити та оздоровитись поряд із медузами, бо вважає, що вони якимось чином позитивно вплинуть на організм.

Якщо вірити оповідачам, то чоловік у кадрі, який насолоджується своїм слизьким та небезпечним оточенням, є знаменитим російським ученим, а місце дії знаходиться в Татарській бухті, мис Казантип.

Варто зазначити, що кілька останніх років на Казантипі багато туристів відзначають безліч великих отруйних медуз - корнеротів. Якщо торкнутися довгих щупалець корнерота, то може здатися, що обпекла кропива. Вся справа в тому, що клітини медузи цього виду покриті ворсинками, що стирчать, вистрілюють отрутою в дрібних морських тварин, якими ця медуза харчується. Щоправда, деякі біологи заявляють, що для людини немає жодної небезпеки від медуз, які мешкають у Чорному морі.

Очевидці стверджують, що на мисі Казантип вся берегова лінія ними щільно всипана, а вхід у воду (1-3 м) є суцільною кашею з медуз.

"Бр-р-р! Більше схоже на холодець, ніж на воду, та й берег не красивіший. Їх так багато, що навіть море стало сірим", - пишуть користувачі соцмережі.

Купання в такому морі, кажуть туристи, забезпечує жорстке роздратування та набряк слизової оболонки на кілька діб. Вся справа в тому, що у медуз є отрута, яка може завдати шкоди людському організму. Реакція на опік може бути різною - від невеликого печіння на шкірі, до важкої алергії.