У Пенсійному фонді України нагадали, що проблеми з отриманням пенсій можуть виникнути у разі, якщо спливає термін дії банківської картки. Є кілька способів, як не допустити зайвих неприємностей.

Так, за інформацією ПФУ, якщо закінчується термін дії пенсійної банківської картки, то громадяни можуть не отримати виплати вчасно. Щоб цього не сталося, в першу чергу потрібно переконатися, що в обраному банку на період військового стану автоматично продовжують термін її дії.

Зазвичай фінансові установи про це попереджають за допомогою спеціального повідомлення чи повідомлення. Також інформацію можна отримати за допомогою сайту або звернувшись на гарячу лінію.

Якщо ж заміна банківської картки після закінчення терміну її дії таки потрібна, або у разі її втрати потрібно звернутися до відділення свого банку, щоб розпочати процес її відновлення. Поки банківську картку перевипускатимуть, то гроші продовжуватимуть надходити на рахунок, проте скористатися ними можна буде лише після того, як пенсіонер отримає її.

Зазвичай після перевипуску картку прив'язують до поточного рахунку пенсіонера. У такому разі повідомляти про заміну картки до Пенсійного фонду не потрібно.

У разі зміни рахунку або якщо ви змінили сам банк, інформацію про це обов'язково потрібно надати органу Пенсійного фонду для своєчасного отримання пенсії.

Це можна зробити двома способами:

  1. Звернувшись особисто до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду.

  2. Через веб-портал електронних послуг Фонду, надіславши відповідну заяву та вказавши нові банківські реквізити.

Читайте також:

Будьте готові до цього: українці, які не повернуть виплачені ним 6500 гривень, підуть під суд

Названо 5 причин, з яких ви можете залишитися без пенсії. Що потрібно знати