Стало відомо, що в Австрії мікроавтобус із українцями потрапив у смертельну ДТП.

Так, у суботу, 12 серпня, близько 7 ранку між виїздами Гавайншталь-Мітте та Хохляйтен у напрямку Відня біля міста Гроскрут сталася моторошна аварія. Як повідомляє RMF FM , мікроавтобус перекинувся, пробив перила моста і впав на ґрунтову дорогу, яка проходила під автобаном.

Фото: APA/FF NEURUPPERSDORF/ERNST RINDHAUSER

Фото: APA/FF NEURUPPERSDORF/ERNST RINDHAUSER

Водій, який вижив у аварії, зізнався, що на кілька секунд заснув.

Наразі інші обставини ДТП розслідує поліція.

Внаслідок аварії загинули чотири особи - двоє дорослих та двоє дітей (у віці кількох місяців та трьох років). Двоє загиблих дорослих були бабусею та дідусем дітей. У машині їхала ще одна дитина - вона отримала легкі поранення. Троє інших пасажирів також зазнали легких травм.

За словами представника Червоного Хреста, у рятувальній операції брали участь п'ять рятувальних автомобілів, три карети швидкої допомоги та вертоліт.

Як повідомив заступник голови Міністерства закордонних справ Польщі Павло Яблонський, транспортний засіб був із польськими реєстраційними номерами, а їхали у ньому громадяни України.

"Ми вже можемо підтвердити інформацію, встановлену з австрійською поліцією, що це був транспортний засіб з польськими реєстраційними номерами, а їхали в ньому громадяни України. Громадян Польщі в ньому не було", - повідомив заступник глави МЗС Польщі Павло Яблонський.

Польські консульські служби були в контакті з австрійською поліцією з самого ранку. Яблонський зазначив, що жертви були громадянами України. Цю інформацію негайно передали до українського посольства.

Вже відомо, що загибла внаслідок ДТП українська родина мала посвідку на проживання у Польщі. Про це розповіли у прес-службі МЗС України.

У міністерстві уточнили, що водія та інших двох пасажирів – усіх теж українців – доставили до лікарні і зараз вони перебувають під наглядом лікарів. Наразі українське посольство взаємодіє з австрійськими правоохоронцями у контексті розслідування ДТП та підтримує зв'язок із лікарями.

Читайте також:

Це була остання крапля: Зеленський зробив гучну заяву. Масове звільнення військкоматників

Будьте дуже уважні: українці виявляють у поштових скриньках платіжки за газ із російськими "сюрпризами"

Від нього щось лишилося? Потужний удар по Кримському мосту. Над морем видніється "пекельний гриб". Відео