Міністерство оборони Польщі повідомило про свої плани посилити присутність військ уздовж кордону з Білоруссю як запобігання потенційній агресії з боку сусідньої країни. Згідно з заявою міністра оборони Маріуша Блащака, мета полягає в тому, щоб запобігти будь-яким ворожим діям з боку Білорусі та забезпечити безпеку нації.

Про це пише «pravda»

Блащак оголосив, що вздовж кордону буде дислоковано близько 10 000 солдатів, з яких 4 000 безпосередньо підтримують прикордонну службу, а ще 6 000 перебувають у резерві. Рішення про передислокацію військ ближче до білоруського кордону продиктоване наміром стримати потенційних агресорів та запобігти можливим нападам на Польщу.

Крім того, міністр Блащак наголосив, що нещодавні інциденти за участю білоруських вертольотів, які порушують повітряний простір Польщі, не можна недооцінювати з огляду на геополітичний контекст. Він зазначив, що всі дії, які відбуваються в Білорусі, схоже, узгоджуються з Росією, що передбачає зв'язок між діями двох народів.

Розгортання додаткових військ наголошує на відданості Польщі охороні своїх кордонів та підтримці регіональної стабільності.

Читайте також:

Хто зможе оплачувати комуналку за пільговими тарифами: перелік пільговиків розширили

Ваш борщ буде просто чарівним: рецепт маринованих буряків по-болгарськи

Потап показав, як змужнів його син від колишньої дружини: по зростанню вже наздоганяє тата