У соціальних мережах поширюються підроблені платіжні квитанції від «Нафтогазу», в яких стверджується, що люди можуть отримати знижку на оплату своїх послуг, якщо повідомлять про колабораціоністів чи ухилистів. Проте Центр із протидії дезінформації при РНБО виступив із попередженням про ці фейкові повідомлення, пояснивши, що таких знижок з боку «Нафтогазу» не передбачено.

Про це пише «finance»

Насправді розповсюджувачі дезінформації взяли існуючі квитанції про оплату і додали підроблений QR-код з повідомленням про те, що одержувачі можуть отримати знижку, повідомивши про колабораціоністів або ухилистів, які використовують бота. Однак у цих підроблених квитанціях не згадується законний чат-бот, якому можна надіслати інформацію.

Центр боротьби з дезінформацією повідомляє, що ці шахрайські квитанції були створені шляхом редагування вихідних зображень за допомогою Photoshop. Помилковий текст про знижку було накладено на справжні платіжні квитанції.

Ціль цих фейкових повідомлень залишається неясною і не уточнюється Центром протидії дезінформації. Людям важливо виявляти обережність щодо такої дезінформації та перевіряти справжність повідомлень, перш ніж ділитися ними чи діяти відповідно до них.

Читайте також:

Задоволення гарантовано: рецепт медових помідорів на зиму, які робляться без оцту

Це якесь прокляття: у онкохворої Анастасії Заворотнюк виникли нові неприємності

Очі будуть квадратні: українців почали штрафувати за лічильники. Що відомо про суми