Жорстоке побиття одного з підлеглих начальником відділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки на Полтавщині викликало широкий суспільний резонанс.

Докладніше про кричущий випадок свавілля інформує Державне бюро розслідувань.

Повідомляється, що керівник військкомату відчував особисту ворожість до свого підлеглого, який сміливо висловлював свою думку щодо різних конфліктів у колективі. В результаті, начальник вирішив "навчити" підлеглого уроку за допомогою фізичного насильства, сподіваючись змусити його замовкнути. Попереднє розслідування встановлює, що начальник зібрав двох інших військових – сержанта та солдата, під його командою, для скоєння цього злочину.

Інцидент стався близько півночі, коли троє кривдників прибули двома автомобілями до будинку потерпілого. Вони запросили його на розмову і, коли чоловік вийшов із дому, оточили його, почавши бити. Жертва була піддана жорстоким побиттям, причому більша частина ударів припадала на голову та тулуб. Побиття тривало навіть після того, як потерпілий знепритомнів і впав на землю. Образники безжально залишили його в безпорадному стані і залишили місце злочину.

Чоловік відновив свідомість лише через деякий час і насилу дістався своєї квартири, де його помітили сусіди і викликали швидку допомогу. Лікарі, які прибули на місце, виявили у нього численні забиті місця, струс головного мозку, рвану рану на голові та пошкоджене вухо.

Слідчі органи вже порушили справу проти керівника районного відділу ТЦК та одного з учасників побиття за підозрою у перевищенні службових повноважень та загрози чи насильства щодо начальника. Покарання за ці злочини може сягати 12 років позбавлення волі.

У цьому випадку проявляється безкарність та порушення професійної етики з боку високопоставлених військових осіб. Суспільство потребує суворого покарання для винних та гарантій, що подібні злочини не повторяться.

Читайте також:

Якщо переселенець перебуває за кордоном: потрібно знати про новий порядок виплат ВПО

Увімкнув хитрість: як син відомої депутатки під шумок виїхав з України і не повернувся назад

Росіяни на це не очікували: в Україні розробили безпілотник-невидимку. Що про нього відомо