Сім'ї, які виховують прийомних дітей в Україні, мають можливість отримати суттєву знижку на оплату комунальних послуг, еквівалентну 50% від загальної вартості. Ця знижка відрізняється від традиційної субсидії та надається за певних умов. Якщо цих критеріїв не дотримано, сім'ї можуть подати заявку на регулярну субсидію, щоб допомогти покрити свої витрати на комунальні послуги.

Цю публікацію розмістили «napensii»

Знижка 50% поширюється на наступні категорії:

Плата за житло: сюди входить площа житлового приміщення кожного члена сім'ї, при цьому законом визначено 21 кв. м загальної площі житла на члена сім'ї та додатково 10,5 кв. м на сім'ю.

Комунальні послуги: сюди входять витрати, пов'язані з постачанням газу, електроенергією та іншими послугами, а також вартість скрапленого газу у балонах для побутових потреб у межах, встановлених Кабінетом Міністрів України.

Витрати на пальне: знижка може поширюватися і на витрати на пальне, якщо у будинку сім'ї немає центрального опалення.

Сім'ї із середньомісячним доходом на особу понад 3760 гривень можуть претендувати на отримання житлової субсидії для надання допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг.

Додатково при розрахунку соціальних норм та нормативів житлово-комунального господарства для сім'ї враховуватимуться витрати на управління багатоквартирним будинком та на дітей, які проживають у домогосподарстві, але не зареєстровані та не задекларовані в ньому офіційно. Однак дохід таких дітей не враховується щодо загального доходу домогосподарства для отримання субсидії.

Крім того, один із батьків-вихователів у прийомній сім'ї, де троє та більше дітей прожили не менше року, може звернутися до Пенсійного фонду України за призначенням допомоги чи житлової субсидії.

Ця ініціатива спрямована на надання фінансової допомоги сім'ям, які виховують прийомних дітей, та на підтримку їхніх зусиль щодо забезпечення догляду та підтримки для задоволення потреб цих дітей.

Читайте також:

Перевірте прямо зараз: простий спосіб визначити неякісну олію

Експерт розповів, чого чекати після українських атак кораблів Росії у Чорному морі: "Нафтовий шантаж країн ЄС"

Українські агенти в оточенні Путіна: Буданов вирішив розповісти цікаві речі