Багато дачників погодяться, що коли болгарський перець усипаний квітами, то вже всі готуються збирати багатий урожай. У голові вже прокручуються численні смаколики, які можна приготувати за його участю: і овочеве рагу, і фарширований перець, і численні салати... Ось тільки без належного догляду таким планам здійснитися не судилося.

І справді, перцям важко обійтися без допомоги дачника. При нестачі харчування плоди не зможуть вирости великими, солодкими та соковитими, повідомляє Ukr.Media .

На цьому етапі для відмінного плодоношення перці потребують калію, кальцію та мікроелементи. Азот протипоказаний. Він втратить городину, кажуть фахівці.

Заповнити запас необхідних речовин допоможуть: зола з дерева + гумат калію з мікроелементами. Змішайте в 10-літровому відрі 2 ст. золи та додайте гумат за інструкцією. Під кожен кущ вилийте 0,5-1 л розчину.

Можна використовувати інші калійні добрива або готові покупні препарати, але щоб у них не було хлору. Він пригнічує перці, пояснюють експерти.

Після збирання першої хвилі врожаю бажано підгодувати рослини ще раз. Тоді зав'язі, що залишилися, швидко підуть у зріст.

І не забувайте, що в період плодоношення перець потребує великої кількості води, інакше він може скинути частину зав'язей.

Читайте також:

Спробуйте полити помідори за такою схемою: ви будете здивовані розмірами та солодким смаком

Весь секрет у крупі: помідори будуть м'ясистими та солодкими. Ділимося секретом

Такого врожаю помідорів у вас точно не було: ось що треба підсипати під них у липні