Міністерство цифрової трансформації України прагне підтримки законопроекту №9463 у Верховній Раді. Цей законопроект спрямований на створення національного роумінгу в малих містах, поліпшення мобільного зв'язку та доступу до Інтернету в районах, що недостатньо обслуговуються.

Про це повідомляє «finance»

За словами голови Мінцифри Михайла Федорова, понад 5000 населених пунктів в Україні наразі мають покриття лише в одного із трьох мобільних операторів. Це означає, що люди, які відвідують або проходять через ці села, можуть втратити мобільний зв'язок. Законопроект спрямований на вирішення цієї проблеми шляхом впровадження національного роумінгу, що дозволяє користувачам залишатися на зв'язку незалежно від їхнього розташування.

Законопроект також включає положення про забезпечення кращої якості інтернету та моніторинг швидкості мобільного інтернету. Наразі держава не має повноважень контролювати швидкість інтернету та впливати на її покращення. Запропонований законопроект визначає швидкість мобільного інтернету як показник якості, що дозволяє уряду відігравати роль у забезпеченні достатньої швидкості для різних онлайн-дій по всій країні.

Також законопроект заохочує участь громадян, дозволяючи людям проводити тести швидкості та повідомляти про сфери з проблемами зв'язку. Погана якість результатів таких тестів стане законною підставою для тестування зв'язку на місці, що підштовхне операторів мобільного зв'язку до покращення своїх послуг.

Законопроект №9463 вніс до парламенту комітет із цифрової трансформації на чолі з його головою Михайлом Крячком. Законопроектом пропонується, щоб провайдери мереж електронного зв'язку та послуг з використанням технологій стільникового радіозв'язку укладали між собою договори про національний роумінг у населених пунктах з населенням менше 2000 осіб. Національна комісія з регулювання електронних комунікацій, радіочастотного спектру та поштового зв'язку встановить обов'язкові вимоги до таких договорів.

Крім того, регулятор визначатиме оптову плату за дзвінки, SMS-повідомлення та послуги роумінгу даних у національному роумінгу, коли оператори самі не можуть дійти згоди. Мета законопроекту — покращити зв'язок у малих містах та забезпечити найкращий доступ до мобільних та інтернет-послуг для всіх українців.

Читайте також:

Рецепт салату з червоною квасолею та крабовими паличками: його називають "Дамський угодник"

Паніка в Москві: закриття головного аеропорту та запровадження плану "Килим". Що відбувається

Цей смак вас підкорить: рецепт пирога "Заливний лаваш" з м'ясним фаршем та сиром