Українські спецслужби періодично проводять спецоперації на території Російської Федерації, щоб наблизити перемогу України над рашистськими загарбниками. І будь-який безпілотник викликає у росіян дику істерику, особливо коли російська влада реагує на загрозу незвичайним чином.

Наприклад, сьогодні, 6 серпня, в одному з основних аеропортів Москви, "Внуково", унікальна подія сталася, коли план "Килим" був терміново введений у дію. Це призвело до затримки 11 рейсів на виліт та 15 на приліт. Докладніше про незвичайну подію інформує росЗМІ.

Обслуговування рейсів було тимчасово припинено в аеропорту протягом щонайменше години. План "Килим" зазвичай активується силами протиповітряної оборони у виняткових випадках, таких як виникнення непізнаних повітряних суден або інших об'єктів у повітряному просторі.

За словами мера Москви Сергія Собяніна, близько 11:00 з'явилася спроба проникнення безпілотного літального апарату до столиці. Він заявив, що, ймовірно, цей БПЛА був знищений силами протиповітряної оборони.

Водночас, за інформацією прес-служби аеропорту "Внуково", рейси були затримані щонайменше на півтори години. Пізніше стало відомо, що обмеження на вильоти та прийом літаків в аеропорту знято з 11:55. Ця подія наголосила на важливості та готовності системи протиповітряної оборони в країні.

Читайте також:

Росіяни на це не очікували: в Україні розробили безпілотник-невидимку. Що про нього відомо

Піде за крейсером "Москва": після ударів по Новоросійську підбито великий десантний корабель РФ

Квиток в один кінець: літаки російського "Аерофлоту" почали приземлятися з відключеними гальмами - грошей на них немає