Коли у квітні 2023 року в ЗМІ з'явилася інформація про нібито хабарі на 5 000 євро за "білі квитки" для військовозобов'язаних, а також про купівлю нерухомості в Іспанії на мільйони євро одеським військкомом Євгеном Борисовим, це стало серйозним приводом засумніватися в чесності та інших військовиків . І ось уже місяць новини про корупцію в українських військкоматах надходять майже щодня, а влада каже, що територіальні центри комплектування (ТЦК) в 11 областях уже на особливому контролі. Чергового "хабарника" виявили у Києві.

Стало відомо, що начальник Голосіївського військкомату Києва Олександр Гусарін разом із начальником одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ організували незаконне переправлення через кордон трьох громадян. За таку послугу вони здобули 30 тисяч доларів.

Про це 5 серпня повідомили в Офісі генерального прокурора та Державному бюро розслідувань (ДБР).

За даними слідства, військком діяв разом із начальником одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України, який також обіймає посаду начальника відділу у КМВА.

Цього чиновника ДБР днями викрило на масштабній корупційній схемі переправлення за кордон чоловіків. Військовообов'язковим оформлявся пакет фіктивних документів вартістю 10 тис. доларів про нібито непридатність до військової служби.

Напередодні чиновнику КМВА було повідомлено про підозру у незаконному переправленні чоловіків призовного віку за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України) та обрано запобіжний захід – утримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 1,8 млн грн.

Що ж стосується безпосередньо начальника Голосіївського військкомату Гусаріна, то йому повідомлено про підозру та інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Продовжуються невідкладні слідчі дії, вирішується питання про обрання військового запобіжного заходу та усунення з посади, повідомили правоохоронці.

Читайте також: