Болгарський салатний, або, як його ще називають, солодкий перець, потрапив до нас із Центральної Америки. Він досить вибагливий на наших ґрунтах. Але при правильному догляді виростити відмінний урожай яскравого, соковитого, солодкого перцю не складе великих труднощів.

Як виростити солодкий болгарський перець: лайфхакі

Грунт . Для посадки солодкого перцю у відкритий грунт бажано, щоб грунт був супіщаним, суглинок або чорнозем з гарною здатністю зберігати вологу. А ось на важких глинистих та піщаних ґрунтах перець росте повільно і хворіє в спеку. Добре підійде ділянка, на якій до цього садили цибулю, огірки, помідори, баклажани, картоплю.

Місце . Вибираючи місце для перцю, зверніть увагу, щоб воно було заховано від вітру. Наприклад, до посадки можна висадити поруч високорослі рослини, але так, щоб вони не затіняли перець. Також перед посадкою перцю найкраще прогріти землю, накривши її дугами із плівкою.

Час посадки . Висаджують розсаду солодкого перцю приблизно на початку червня. Садити можна тоді, коли на стеблі з'явилося щонайменше 5-7 листків.

Правила висаджування . Ряди з розсадою розташовують на відстані 50-60 см один від одного, а перці - 40-50 см. При посадці рослину поглиблюють до першого листочка. Різні види перцю на ділянці потрібно висаджувати якнайдалі один від одного, тому що перець легко піддається запиленню, і солодкий сорт може дати гіркі плоди.

Адаптація . Спочатку після посадки перець адаптується, приживається і може хворіти, а тому слід розпушити землю для кращого надходження повітря до кореневої системи. Крім того, поки рослини не вкореняться, їх краще тримати під плівкою, яку можна відкривати в спеку. Можна відразу встановити поруч із перцями кілочки для підв'язки. Це ніжна рослина, і коли плоди зростатимуть, стебло може зламатися. Щоб зробити навантаження на кущ менше, бажано видалити непродуктивні пагони та нижнє листя.

Читайте також:

Спробуйте полити помідори за такою схемою: ви будете здивовані розмірами та солодким смаком

Весь секрет у крупі: помідори будуть м'ясистими та солодкими. Ділимося секретом

Такого врожаю помідорів у вас точно не було: ось що треба підсипати під них у липні