Нещодавно з білоруського аеродрому "Мачуліщі" стартувала група з десяти гелікоптерів Повітряно-космічних сил Росії (ВКС РФ), прямуючи до Брянської області.

Докладніше про те, що з Білорусі раптово відлетіли майже всі бойові гелікоптери, інформує моніторинговий ресурс "Беларускі Гаюн".

Повідомляється, що ця група вертольотів включала чотири Мі-8 ВКС РФ та шість Мі-24 ВКС РФ. Зазначається, що деякі з цих гелікоптерів перебували на території Білорусі з початку 2023 року.

За інформацією про спостереження, гелікоптери рухалися у східному/південно-східному напрямку і були помічені над Могилівською областю, наближаючись до кордону з РФ. Згодом усі десять гелікоптерів здійснили посадку на аеродромі "Сеща" в Брянській області РФ. Більшість із них провела в Білорусі 209 днів, починаючи з 8 січня 2023 року.

Слід зазначити, що ця подія значно скоротила військове авіаційне угруповання ВКС РФ у Білорусі. Раніше в країні знаходилося щонайменше 11 гелікоптерів ВКС РФ, а тепер, ймовірно, залишився лише один, згідно з інформацією Telegram-каналу "Беларускі Гаюн".

Більше того, під час перебування цієї групи вертольотів у Білорусі сталася втрата одного із Мі-24 ВКС РФ. У червні він розбився у районі Івацевичів.

Читайте також:

Росіяни на це не очікували: в Україні розробили безпілотник-невидимку. Що про нього відомо

Піде за крейсером "Москва": після ударів по Новоросійську підбито великий десантний корабель РФ

Квиток в один кінець: літаки російського "Аерофлоту" почали приземлятися з відключеними гальмами - грошей на них немає