Стало відомо, що в п'ятницю, 4 агусту 2023 року, в Росії стався вибух із задимленням на території Воткінського заводу. Саме на цьому підприємстві виробляється військова техніка, зокрема ракети "Іскандер".

Зазначимо, що прес-служба заводу відразу за фактом НП назвала інцидент "спрацьовуванням апаратури, що супроводжувалася бавовною і задимленням". Крім того, на підприємстві запевнили журналістів, що внаслідок пригоди ніхто не постраждав і завод продовжує працювати у штатному режимі. Про причини вибуху промовчали.

А от Telegram-канал "Удмуртія проти корупції" повідомив, що НП сталася об 11:30 - вибухнув цех №95 Воткінського машинобудівного заводу. За даними журналістів, пошкоджено один із корпусів, у якому збирали ракети для відправки на війну в Україну.

Як виявилося, до вибуху в цеху №95 призвела детонація виробу, що знаходився в бронекапсулі. Корпус цеху, у якому проводилося випробування, витримав, але постраждав.

"Пошкоджено один із корпусів, у якому збирали ракети для відправки на війну в Україну. Внаслідок вибуху ніхто серйозно не постраждав. Навіть швидка порожня поїхала", – повідомило джерело на підприємстві.

До речі, у коментарях під повідомленням місцеві жителі повідомили, що цех був секретним і працівники там не мають мобільного зв'язку, тому висловили сумніви щодо відсутності постраждалих внаслідок вибуху, оскільки дим було видно навіть за містом.

Нагадаємо, що Воткінський завод було засновано ще 1759 року під час царювання Єлизавети. Він випускав залізо і залізні вироби протягом 18 - 20-х століть. Зараз підприємство виробляє міжконтинентальні ракети стратегічного призначення "Тополь-М" для ядерного щита РФ. А з 2006 року на цьому заводі було розпочато серійне виробництво ракет комплексу "Іскандер-М", якими останні півтора роки армія РФ регулярно завдає ударів по містам та селам України.

З 2022 року підприємство перебуває під санкціями США, Японії, ЄС, України та Швеції за свою участь в агресії проти України.

Читайте також:

Накази Путіна вже не виконуються: Жданов розповів, що відбувається у Кремлі

Піде за крейсером "Москва": після ударів по Новоросійську підбито великий десантний корабель РФ

Квиток в один кінець: літаки російського "Аерофлоту" почали приземлятися з відключеними гальмами - грошей на них немає