У ніч проти 5 серпня з'явилася інформація, що у Криму, а саме біля Кримського мосту знову тривожно. І якщо посібники влади РФ стверджували, що в Керченській протоці були нібито ліквідовані три надводні безпілотники, то правда все одно вийшла назовні. Виявилося, що біля Кримського мосту було підбито російського танкера Sig.

Першим про "масовану атаку дронів на Кримський міст" у ніч на 5 серпня заявив представник окупаційних "влад" Запорізької області Володимир Рогов. При цьому він стверджував, що російська ППО збила три надводні дрони.

У цей час танкер Sig, який доставляв авіаційне паливо з анексованого Криму до Сирії, за що перебував під санкціями США, стояв на баласті у південній частині Керченської протоки. Один із дронів потрапив прямо до нього.

Таким чином з'явилася пробоїна розміром 2х1 метр. у районі машинного відділення біля ватерлінії з правого борту.

Під час вибуху на танкері знаходилися 11 людей, більшість з них отримали садна від розбитого скла, проте всі, крім кухарки, відмовилися від медичної допомоги. Жінка відчула себе погано і їй знадобилася допомога лікарів.

Одним із перших опублікував знімки пошкоджень російського танкера Sig, спричинених атакою безпілотника, Telegram-канал Baza. Адміністратори каналу написали, що удар дрона припав на моторний відсік та насосне відділення судна.

Як можна побачити на фото, внаслідок атаки російський танкер Sig не потонув, а перебуває на плаву, але не може пересуватися самостійно.

Аудіозапис переговорів екіпажу судна опублікував Telegram-канал "Обережно, новини".

"Самі ми не можемо переміщатися. Без буксира. Машинне затоплено. Керівництво не знаємо, що там буде вирішувати. Нам треба в завод якийсь. Ми нічого не зменшували, вона (вода) сама зупинилася. Скільки прибула, стільки прибула. Судно в баласті. Усі танки вантажні порожні. Судно на плаву. До рівня ватерлінії вода набиралася і зупинилася", - повідомили моряки.

Таким чином, для виконання буксирувальних робіт було ухвалено рішення про залучення СБС "Меркурій" та НІС "Імпульс". Екіпажу передані водовідливні засоби – насоси для викачування води. Надходження води до машинного відділення зупинили.

Як повідомляють деякі джерела, спецоперація проходила за класичним сценарієм: надводний дрон, 450 кг тротилу, вибух. Як результат – один із найпотужніших нафтових танкерів Росії (збудований у 2014 році, майже 5 тисяч тонн) почав тонути біля Кримського мосту.

Довідково:

Судно SIG знаходиться під санкціями Міністерства фінансів США ще з 26 вересня 2019 року.

Під рестрикції Штатів танкер потрапив через виконання замовлень Міністерства оборони рф по доставці різних типів палива режиму Асада та російському угрупуванню військ в Сирії.

Підтримка Росією диктатора Асада дозволила сирійському режиму продовжувати бомбардування, внаслідок яких було зруйновано численні лікарні, школи та громадські місця, що призвело до загибелі мирних жителів.

Читайте також:

Накази Путіна вже не виконуються: Жданов розповів, що відбувається у Кремлі

Піде за крейсером "Москва": після ударів по Новоросійську підбито великий десантний корабель РФ

Квиток в один кінець: літаки російського "Аерофлоту" почали приземлятися з відключеними гальмами - грошей на них немає