Радянський та український військовий, полковник запасу ГШ ЗСУ, український військовий експерт та відеоблогер Олег Жданов зробив несподівану заяву.

Нещодавно Президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що війна в Україні закінчиться, коли російський лідер Володимир Путін помре. На його думку, росіяни почнуть боротися за демократію, коли зрозуміють, що настала повна ізоляція.

А ось військовий експерт Олег Жданов із такою думкою не згоден. Так, на своєму YouTube-каналі він заявив, що війна не припиниться у тому випадку, якщо Путін перестане бути президентом держави-окупанта Росії.

Вся річ у тому, що, на думку експерта, Путін уже не керує військовими процесами – він віддає якісь накази, які навряд чи виконуються у повноцінному форматі.

"Сьогодні чекістська мафія керує процесом, вже не Путін. Путін, можливо, якісь розпорядження дає, але навряд чи вони доводяться до повного виконання. Наприклад, я більше, ніж впевнений, що Путін наказав розправитися і з Пригожиним, і з "Вагнером" (після заколоту)", - вважає Жданов.

За його словами, саме це угруповання Кремля по-максимуму загострює обстановку, щоб змусити Захід просунути сценарій "переговорів" щодо завершення війни.

До речі, раніше Олег Жданов уже пояснював, що заважає США усунути Путіна. Він чітко і ясно дав зрозуміти, що ні США, ні НАТО не хочуть бути втягнутими у війну між Україною та Росією: "Щоб не викликати цього прямого бойового зіткнення двох ядерних держав, тому що ризик переходу конвенційної війни до ядерної в цьому випадку був би близьким був би до 100%. Ось тому американці сказали: "Ми дамо зброю, дамо все, що треба для війни, але втручатися в цю війну ми не будемо". - І НАТО в цю війну втручатися не буде". Хто такий Олег Жданов

  • Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовий, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.
  • З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч передплатників та 63 млн переглядів

Читайте також:

Піде за крейсером "Москва": після ударів по Новоросійську підбито великий десантний корабель РФ

Багатий улов: у росіян в аеропорту Барселони вкрали валізи з 8,5 мільйонами євро

Шахтарі спустилися на чергову зміну і очманіли від побаченого: цей корабель-привид не з'являвся тисячі років

Квиток в один кінець: літаки російського "Аерофлоту" почали приземлятися з відключеними гальмами - грошей на них немає