Жодна господиня не заперечуватиме, що варені яйця – це частий інгредієнт у різних стравах, та й самі по собі дуже смачні та корисні. Стало відомо, що потрібно робити, щоб при варінні яйця не потріскалися.

Виявляється, якщо в киплячу воду до яєць покласти кілька зубочисток або сірників, то на яйцях не буде жодної тріщини і вони залишаться неушкодженими. Як не дивно, дерево захищає яйця від тріщин.

Господині самі не можуть пояснити, як саме дерево захищає яйця від тріщин, але спосіб справді працює.

До речі, якщо дотримуватися правильної технології варіння яєць, то класти їх потрібно не в холодну, а в киплячу воду або готувати на пару.

При цьому при варінні у воді через 30 секунд потрібно зменшити вогонь до мінімуму і готувати яйця протягом 10 хвилин. Готові яйця помістіть у крижану воду щонайменше на 15 хвилин. Повністю охололі яйця чистіть під проточною холодною водою.

Як перевірити "вік" яйця

До речі, від свіжості яйця залежить час приготування, тому варто заздалегідь дізнатися про його "вік". Для цього зануріть яйце в холодну підсолену воду. Якщо воно втопиться і ляже на бік – це зовсім свіже яйце, якщо йому більше трьох тижнів – спливе на поверхню.

Скільки варити яйця та як

Час вказується від моменту закипання води:

  • у мішечок – 3 хвилини;
  • некруто - 6 хвилин;
  • круто - 15 хвилин.

Читайте також:

Захочеться з'їсти відразу все: рецепт гарячої закуски в багеті з сиром, яйцем та сосискою

Вся родина буде в захваті: рецепт швидкої піци з крабовими паличками, кукурудзою та яйцями

Від такого ви точно не відмовитеся: рецепт кабачкових чебуреків з фаршем та яйцем

Закуска, яка розходиться за хвилини: рецепт млинців, фаршированих оселедцем та яйцями