У Державному департаменті США вважають, що переговори, які відбудуться у Саудівській Аравії щодо формули миру в Україні, можуть стати початком мирного процесу для завершення розпочатої Росією війни. Однак для встановлення миру, на жаль, потрібна готовність країни-агресора бути частиною мирної дипломатії.

Під час брифінгу у Вашингтоні в середу, 2 серпня, речник американського відомства Метью Міллер сказав, що це лише початок процесу, передає Укрінформ . Москва поки що не показала готовність розпочати мирні переговори.

"Не забувайте, в Україні досі тривають бойові дії, і щоб пройшов мирний процес, Росія має показати, що вона готова вступити в мирні переговори, але вона цього не зробила", – зазначив чиновник.

Представники США також візьмуть участь у цій зустрічі, але не очікують, що на ній будуть ухвалені кардинальні рішення.

Переговори у Саудівській Аравії – шанс для країн світу вкотре почути позицію України.

"І, очевидно, ми сподіваємося, що кожна країна світу підтримає позицію України і кожна країна світу займе таку позицію, як і ми, що територіальну цілісність та суверенітет України потрібно поважати", – додав Міллер.

Раніше стало відомо, що Саудівська Аравія збирається провести на своїй території переговори, в яких візьмуть участь Україна, країни Заходу та ключові країни, що розвиваються, зокрема Індія та Бразилія. Мета зустрічі – зміцнити міжнародну підтримку вимог України щодо встановлення миру.

Саміт призначено на 5-6 серпня 2023 року. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що зустріч буде приурочена до реалізації ініціатив України щодо відновлення сталого та справедливого миру.

Читайте також:

Залужний показав "машину-звір", з якою працюють ЗСУ. Відео

Бухгалтер українських морпіхів вкрав їхні зарплати на мільйони гривень, купивши собі Audi та гаджети

У Криму спекотно: знову дикий удар, знову Кримський міст перекрито. Деталі