В Україні у серпні житлова субсидія залишиться на рівні 300–400 грн. Сукупність доходу призначення допомоги від держави залишиться такому ж рівні, як і раніше.

Якщо в період COVID-пандемії витрати на комуналку повинні перевищувати 15% середньомісячного сукупного доходу сім'ї, щоб було призначено допомогу, то незабаром через скасування карантину з 1 серпня планку було підвищено до 20%.

Але знову ж таки у зв'язку з військовим становищем все залишилося на рівні 15%. Це рішення діятиме і протягом місяця після скасування. Слід зазначити, що українцям, які отримували допомогу упродовж опалювального сезону, її продовжать автоматично.

При цьому деяким все одно потрібно буде подати заявку заново – якщо у складі домогосподарства є ВПО (внутрішньо переміщені особи), хтось орендує житло на проживання та оплачує там "комуналку" або кількість зареєстрованих осіб у квартирі менша, ніж тих, хто там фактично мешкає. Зазначимо, розмір субсидії у період, який не опалюється – з квітня до жовтня – становить приблизно 350-400 грн.

Читайте також:

Церковне свято 1 серпня: що заборонено робити цього дня і про що говорять прикмети

Путін уже не може захистити росіян від ударів. Що розповіли у британській розвідці

Буде важкий серпень: комусь із переселенців скасують виплати. Що потрібно знати