Повномасштабне вторгнення Росії в Україну, санкційна політика Заходу щодо російських компаній, рядів товарів та окремих осіб, а також часткова мобілізація. Все це більше року завдає істотних збитків російській економіці. А ось останнім часом агресія РФ в Україні все частіше торкається звичайних росіян.

Так, суботня атака безпілотників на Москву показала, що російське керівництво більше не може захистити своє населення від повномасштабної війни проти України.

Про це 31 липня повідомило Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

"Збільшення ймовірності бути вимушеним воювати, атаки безпілотників на Москву, винятковий рівень внутрішніх репресій і нещодавній заколот "Вагнера" ​​разом наголошують на нездатності російської держави захистити населення від війни", - повідомили в Міноборони Великобританії.

Крім того, у розвідці нагадали, що в середині липня Держдума РФ підвищила максимальний вік для призову з 27 до 30 років, а мінімальний залишила на рівні 18 років.

І хоча призовники поки що не беруть участь у конфлікті в Україні, вони звільняють професійних та мобілізованих солдатів від інших обов'язків усередині Росії, додали у відомстві.

Схоже, зараз для кремлівської влади пріоритетним завданням є внесення змін до законодавства, які дозволять якнайшвидше закликати більше чоловіків до армії.

Так, 24 липня російський диктатор Володимир Путін підписав указ, який поступово підвищує максимальний вік для тих, хто підлягає заклику як резервісти: тепер можуть бути мобілізовані старші офіцери до 70 років.

У розвідці Британії зазначили, що восени 2022 року резервісти увійшли до числа "частково мобілізованих", тому зараз можуть забезпечити швидше поповнення для участі у війні в Україні.

Читайте також:

Люди сумують: у бою не стало українського актора та спортсмена

Вже найближчими днями: астролог назвала 7 міст України, за якими росіяни готують ракетні удари

Навіть Путін мало не подавився: як ЗСУ привітали російських військових моряків із їхнім святом. Відео

Буде подарунок до Різдва: у британській розвідці розповіли, коли ЗСУ повернуть Крим