Війна коштуватиме Росії дуже дорого. Нещодавно стало відомо, що на недавні ракетні атаки на Одеську область Росія витратила величезну суму грошей - щонайменше 237 мільйонів доларів. Ця сума майже дорівнює двом мільйонам російських пенсій.

Детальніше про марнотратство Кремля інформує Forbes.

За даними, за період з 18 по 24 липня Росія випустила у бік Одеської області не менше 75 ракет та близько 100 БПЛА з метою зупинити експорт українського зерна через Чорне море. Загальна вартість цих ракетних атак складає понад 280 мільйонів доларів. Результатом цих ударів стало знищення понад 460 000 тонн зерна та кількох зернових терміналів, а також отримання поранень десятками мирних людей.

Крім того, акваторію Дунаю також було заблоковано, чим вплинуло на прохідність десятка вантажних суден. Незважаючи на те, що порт Рені межує з Румунією, НАТО не здійснила достатньо активних дій у відповідь.

Найдорожча атака відбулася 19 липня, коли було пошкоджено ЖК Акварель та Слобідський цвинтар. Вартість цієї атаки сягнула 131 мільйона доларів.

Якщо взяти до уваги, що середня пенсія у Росії на 2023 рік становить близько 21 800 рублів, близько 1 835 000 жителів РФ можуть залишитися без пенсій через витрачені гроші на ракетні атаки.

Скріншот

Читайте також:

Путін залишиться без Чорноморського флоту, це вже кінець: що кажуть експерти про крах Росії

Російський військовий корабель вже прямо загрожував цивільному судну. Скоро вирушить за крейсером "Москва"? Відео

Удар по Путіну та його престижу: Маломуж розповів про наслідки нового удару по Москві

Авіакатастрофа у Росії: на борту повітряного судна вижили не всі. Деталі