Згідно з інформацією, отриманою від директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, ймовірно, РФ відновить атаки на енергетичні об'єкти майбутньої зими, 2023-2024 років. Можливі відключення електрики, але ситуація, ймовірно, буде кращою, ніж торік.

Детальніше про аварійні відключення електрики інформує 24 Канал.

Харченко зазначив, що підготовка до наступного зимового сезону є особливо складною. Адже результати попереднього сезону показали, що близько 50% генерації та понад 40% високовольтних мереж було пошкоджено російськими окупантами.

Директор Центру досліджень енергетики зазначив, що деяке обладнання неможливо буде відновити в короткі терміни, оскільки його виробництво займає від 8 до 9 місяців. Отже, найближчим часом повернути енергосистему хоча б на колишній рівень до початку першої масованої атаки, яка сталася 10 жовтня 2022 року, буде важко.

Проте Харченко зауважив, що зараз енергетики набагато краще розуміють, як готуватися до атак і як на них реагувати. Він висловив упевненість, що система буде більш вразлива на вході, і очікує складності у жовтні-листопаді через поновлення атак, але вказав на значне покращення у підготовці та знанні енергетиків про такі ситуації.

Важливо розуміти, що не варто очікувати на тривалі періоди без електрики. Є надія, що ситуація буде трохи кращою, але все ж таки необхідно готуватися до можливих аварійних відключень.

"Готуємось до наступного сезону. Вірю у приготування з боку наших енергетиків. Робота йде дуже напружена, щоб правильно приготуватися. Вірю у наших ЗСУ та нашу ППО. Вірю, що ми проб'ємося!" – наголосив Харченко.

Читайте також:

Українцям нагадали про податок на квартири: скільки доведеться віддати і в які терміни

Серпневий перерахунок пенсій: хто отримає підвищені виплати перелік

Готуйтеся до сюрпризів: на скільки зростуть суми у платіжках за комунальні послуги