Ніхто не заперечуватиме, що в даний час грибок став дуже поширеним інфекційним захворюванням. Ще б пак, вченим відомо понад 50 різних видів цього збудника хвороби. Найчастіше може допомогти сода. І стосується це не лише здоров'я людини, а й рослин на городі.

Автор YouTube-блогу Dodaj, Umesi, Ispeci про садові та городні роботи в новому навчальному ролику розповіла, як ефективно використовувати соду у боротьбі з грибковими захворюваннями троянд, винограду та овочевих культур.

Так, за словами експертів, для виготовлення розчину необхідно змішати 1 ч. л. харчової соди з третьою частиною склянки оливкової олії та 1 ст. л. води.

Добре перемішавши всі інгредієнти, щоб сода повністю розчинилася, рідину необхідно перелити у розпилювач та обробити нею пошкоджені рослини.

"Якщо ви боретеся з грибковими захворюваннями рослин, обробляти цим розчином необхідно кожні два дні до повного одужання", – порадила авторка відео.

Сода проти шкідників капусти

Гусениці, що поїдають молоде листя капусти, здатні залишити городників без урожаю. Щоб цього не допустити, потрібно взяти рівні частини соди та борошна, перемішати і рівномірно розсипати по поверхні ґрунту та на самі рослини.

Сода як засіб від попелиці

Під час цвітіння декоративних рослин та незадовго до збирання врожаю овочів та фруктів не рекомендується обприскувати культури хімічними препаратами. Якщо в цей період ваших зелених вихованців атакує попелиця, рясно обробіть їх содовим розчином: 12-15 г на 0,5 л води.

Незамінний засіб для винограду - та сама сода

У момент дозрівання ягід обприскуйте виноградник 5%-ним розчином харчової соди. Це допоможе збільшити цукристість плодів та захистить їх від сірої гнилі.

Читайте також:

Їх можна з'їсти 5 штук за раз: рецепт рулетиків "Олів'є" у лаваші. Такого ви ще не куштували

Начебто з грядки: як правильно зберігати цибулю, щоб вона постійно була свіжою. Спробуйте цей спосіб

Хрумкі та дуже незвичайні: рецепт кабачків по-корейськи від Євгена Клопотенка

Найкраще закривати компоти: в Україні різко подорожчає популярний напій