Ніхто не стане заперечувати, що зима була важким випробуванням для української енергосистеми. Ще б пак, починаючи з жовтня 2022 року і до закінчення холодів армія РФ здійснила понад 50 масованих ракетних атак на енергооб’єкти України. Ці ракетні удари були спрямовні на розбалансування об’єднаної енергосистеми, аби в такий спосіб занурити українців у темряву та холод. Разом з тим, енергосистема України вистояла, незважаючи ні на що. Тепер всіх хвилює питання чи зможемо ми пережити ще одну таку зиму.

На сьогоднішній день дефіциту електроенергії немає, система працює без обмежень. Разом з тим не варто забувати, що усі великі теплові та гідроелектростанції зазнали пошкоджень від російських обстрілів. Більше того, майже на всі ключові магістральні підстанції, якими управляє "Укренерго", було щонайменше 3-4 прильоти. Ми маємо в мережі об’єкти, на які "прилітало" по шість, а на деякі до 20 разів

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляє, що не варто позбуватися генераторів, аби забезпечити стабільність нового опалювального сезону.

Про це Кудрицький повідомив у програмі "Подкаст на 11 каналі".

За його словами, наразі тривають ремонти пошкодженого росіянами обладнання. Крім того, фахівці займаються модернізацією інфраструктури. Водночас він наголошує, що українцям варто бути готовими до будь-яких сценаріїв.

"Ніхто зараз не може сказати, чи будуть блекаути. Так само ніхто не може дати гарантію, що все буде нормально і ми спокійно, стабільно, в розслабленому режимі пройдемо зиму", - наголошує посадовець.

Кудрицький зауважує, що "не варто поспішати позбуватися генераторів", які врятували бізнес та домогосподарства минулої зими.

"Ми будемо робити все, щоб ви не користувались генераторами взимку, але якщо буде треба, краще, щоб вони були під рукою", - додав він.

Читайте також:

Готуємо гаманці: тарифи на світ перерахують. Скільки заплатимо

"У нього дуже маленький": дівчина розповіла про "інструмент" Пригожина, якого він соромиться

Авіакатастрофа у Росії: на борту повітряного судна вижили не всі. Подробиці