У ніч на 17 липня надводні безпілотники невідомого походження атакували Кримський міст, внаслідок чого загинула сімейна пара, а їхня неповнолітня дочка отримала поранення. Окупаційна влада Криму заявила, що ремонт буде здійснено в найкоротші терміни. Ось тільки, мабуть, щось пішло не так.

І справді, кримський уряд продовжив терміни відновлення Кримського мосту до 31 грудня 2023 р. Про це йдеться у розпорядженні уряду, опублікованому на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

На сьогоднішній день Кримський міст працює у реверсивному режимі після того, як 17 липня його атакували безпілотники та пошкодили автодорожню частину.

Про те, що після вибухів на Кримському мосту росіяни досі не можуть поновити повноцінний рух мостом, говорить і керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона зазначає, що іноді росіяни зупиняють там рух, оскільки виробничі потужності цього гідротехнічного об'єкту ще не повернуто до базових.
"І напевно, що вже ніколи не повернуться, тому що пошкодження були досить суттєвими для того, щоб витримувати таке навантаження, яке зараз зосереджено навколо цього мосту. Зокрема, повернення вантажоперевезень відбувається дуже повільно, переважно намагаються робити це за допомогою поромної переправи, але це в рази сповільнює рух", - сказала Гумен.

Тим часом міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що продовжить завдавати ударів в окупованому Криму та атакувати Кримський міст, заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Читайте також:

Путіна вже попередили про нові удари Кримським мостом. Що відомо

Справжнє пекло в Криму: рознесло авіабазу та нафтобазу. окупанти тікають

Путіна вже підкидає на стільці: чим такий важливий Кримський міст для Кремля