За даними Держприкордонслужби, у Білорусі, куди після заколоту Пригожина відправилися групи ПВК "Вагнер", кількість російських найманців становить уже близько 5 тисяч. Не дивно, що на тлі серйозної небезпеки через це, голова Міноборони Польщі Маріуш Блащак ухвалив навіть рішення про перекидання польських військових формувань із заходу на схід країни. Перебуванню вагнерівців у Білорусі також була присвячена і розмова Олександра Лукашенка і Володимира Путіна.

Так, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на переговорах із російським президентом-диктатором Володимиром Путіним поскаржився, що його "почали напрягати "вагнерівці", бо, начебто, вони бажають напасти на Польщу.

Про це передають кремлівські пропагандисти.

"Можливо, і не варто було говорити. Але скажу, що нас почали "напрягати" вагнерівці. Просяться на Захід: "Дозвольте нам!" Я кажу: "Вам навіщо на Захід туди?" Ну і в тиху ... Ми ж контролюємо, що відбувається. А Жешув для них неприйнятний. Коли вони воювали під Бахмутом, вони ж знають, звідки йшла військова техніка. У них ось це усередині сидить: "Жешув - це біда", - заявив він.

Лукашенко додав, до терористи перебувають у центрі Білорусі, як домовилися із Росією та засновником ПВК "Вагнер".

Водночас Лукашенко заявив, що Польща хоче "відтяпати" захід України та приєднати до Польщі", коментуючи повідомлення про варіант вступу України в НАТО "частинами".

"Це димова завіса. Відірвати цей шматок західної України. Це під виглядом прийняття до НАТО, щоб населенню зайшло. Вони хочуть "відтяпати" західну Україну та приєднати до Польщі. Це плата за активну участь поляків у цій операції проти військ Російської Федерації. Американцями це підтримується", — сказав президент Білорусі.

Він додав, що це неприйнятно і пообіцяв, "якщо треба буде" підтримувати жителів західних областей України.

Читайте також:

Путіна вже попередили про нові удари Кримським мостом. Що відомо

Це вже повний кінець для Путіна: навіть його друзі з ПАР попросили ордер на арешт, якщо він приїде на саміт

Справжнє пекло в Криму: рознесло авіабазу та нафтобазу. Окупанти тікають