Ці служби моніторингу погоди Ventusky показують, що до України наближається екстремальна спека, і в багатьох регіонах очікується підвищення температури до +40°C.

Про це пише «apostrophe»

Неділя, 30 липня.

На півдні, південному сході та сході України очікується до +35°С. У центральних та північно-східних районах температура становитиме від +17°C до +21°C. На решті території України буде комфортна температура від +24°С до +30°С.

30 липня
30 липня

Понеділок, 31 липня.

На всій території очікуються високі температури без опадів. Найвища температура повітря прогнозується на півдні +40°C, на Чернігівщині температура буде дещо нижчою, до +28°C.

31 липня
31 липня

Вівторок, 1 серпня.

Майже у всіх регіонах України очікується спекотна погода із температурою від +33°С до +40°С. Виняток становитимуть західні регіони, де температура коливається від +13°С до +18°С у Тернопільській, Чернівецькій, Львівській та Рівненській областях.

1 серпня
1 серпня

Середа, 2 серпня.

У центральних, південних та східних регіонах максимальна температура становитиме від +32°C до +41°C. У північних та західних регіонах очікується невелике похолодання, температура коливається від +20 до +23°C. У Чернівецькій, Львівській, Тернопільській та Хмельницькій областях температура підвищиться лише до +13°С-+17°С, можливі короткочасні дощі.

2 серпня
2 серпня

Сильна спека може становити небезпеку для здоров'я та викликати дискомфорт, тому людям в Україні важливо вживати необхідних запобіжних заходів, таких як питна вода, уникати тривалого перебування на сонці та по можливості шукати прохолодні та затінені місця.

Читайте також:

Можна обійтися без городу: названо 5 продуктів, які можна виростити на підвіконні

Путіна вже підкидає на стільці: чим такий важливий Кримський міст для Кремля

Таке навіть не покажуть у кулінарних шоу: рецепт найніжнішої курки у кавовому маринаді