Ніхто не заперечуватиме, що з приходом холодів, а потім і з наближенням весни землероби починають активно використовувати корисну площу своїх лоджій, балконів і підвіконь у кімнатах, адже це чудове місце (а іноді й єдине) для цілорічного вирощування, наприклад, зелені.

Перчик чилі

Потрібно посадити кілька кущів солодкого перцю, щоб відчути його присутність у раціоні, а ось гострого перчика вистачить і з одного куща. На одній рослині можуть висіти до 30 перчиків, для приготування гострих страв - більш ніж достатньо.

Пряні трави

Чебрець, базилік, розмарин, кмин, м'ята, меліса, кріп і петрушка, інші трави не тільки красиві, але й дуже приємно пахнуть. Потрібно враховувати, що пряні трави дуже довго можуть сходити та оформлятися. Не втрачайте терпіння. Перед посадкою насіння потрібно замочити, а доки пагони не зійшли, поливати обережно і бризкати з пульверизатора.

Пряні трави можна посадити в різні горщики, красиво оформити їх і насолоджуватися не тільки приємним запахом лікувального городу, але й видом, що радує око.

Якщо вам не ліньки організувати додаткове підсвічування, то частина пряних трав (м'ята, базилік) будуть зеленими та взимку.

Цибуля

Проростити цибулю дуже просто. Достатньо поставити цибулину в склянку з водою - і вуаля, вона вже дає зелене пір'я. Можна посадити вдома багаторічний шніт-цибуля у великій шухляді, вона поступово оновлюватиметься, і її вистачить для салатів, якщо не годувати кожен день полк солдатів.

Часник

Вирощувати часник вдома я стала б тільки заради молодих пагонів. Якщо потрібний запас голівок часнику, на підвіконні ви їх не виростите – мало місця. Садити часник дуже просто: потрібно помістити в землю зубчик, на якому залишилося коріння, і трохи почекати. Якщо все ж таки хочете сформувати цибулини - підрізайте зелені пагони.

Ананас

Чи пощастило купити стиглий ананас? Залиште його верхівку із зеленим листям для посадки рослини. М'якуш треба прибрати, а верхівку замочити у воді. Коли в розетці з'явиться коріння - садіть у землю. Ананас любить тепло (навіть прямі сонячні промені) та регулярний полив. Якщо пощастить, то перші ананаси зі свого «городу» ви спробуєте за 3 роки.

Читайте також:

Продається в будь-якій аптеці: завдяки цьому засобу ваші троянди будуть цвісти навіть восени

Такого врожаю помідорів у вас точно не було: ось що треба підсипати під них у липні

Буде і на лечо, і на салати: досвідчений дачник розкрив секрет урожаю солодкого перцю