На думку експерта з нафтового ринку Олександра Сиренка, ціни на бензин в Україні можуть зрости найближчими тижнями та потенційно перевищити 50 гривень за літр. Про це Сіренко заявив під час телемарафону 18 липня. Він вважає, що ціни на дизпаливо вже досягли свого максимуму за нових умов оподаткування, а ось ціни на бензин, швидше за все, продовжать зростати.

Про це пише «ТСН»

Сіренко навів прогноз, припустивши, що до кінця липня ціни на бензин на заправках можуть зрости щонайменше ще на 3 гривні за літр. Це означатиме, що найближчими тижнями паливні мережі перетнуть позначку 50 гривень за літр.

«За бензином, думаю, що до кінця липня на нас чекає ще як мінімум 3 гривні подорожчання на заправках. Тобто мережі перейдуть позначку 50 гривень за літр уже наступних тижнів», - каже фахівець.

Важливо підмітити, що з 1 липня в Україні знову запроваджено повне оподаткування палива. Отже, ціни на великі АЗС вже зросли в середньому на 3-4 грн.

Варто підкреслити, що це досить невтішні прогнози, оскільки подорожчання бензину може позначитися на цінах буквально на всю продукцію та послуги у нас у країні. Це зазнає явних наслідків.

Читайте також:

Як за допомогою курячих яєць прибрати жирок на животі: проста хитрість, яка вам допоможе

Хрусткі, солоденькі та запашні: рецепт малосольних огірків у мінеральній воді

Ці предмети приваблюють удачу та багатство до будинку: список