Було зроблено відкриття, що інтригує, недалеко від Єрусалима, за словами Live Science. В ущелинах печери Теомім було виявлено приблизно 125 лампи, три черепи, різноманітні списи, сокири та леза. Ця знахідка свідчить про використання печери в давні часи, щоб проводити містичні ритуали з померлими.

Про це повідомляє "pravda"

Експерти вважають, що між 2-м і 4 м століттями нашої ери це місце було місцем проведення жахливих ритуалів, пов'язаних з бесідами з померлими. Цей період збігся з наслідками повстання Бар-Кохби, під час якого більшість місцевого єврейського населення була або стерта з землі, або його визнали Римською імперією. Потім цей район був заселений людьми з інших частин імперії, які принесли з собою звичаї, включаючи некромантію.

Артефакти знайшли глибоко у печері
Артефакти знайшли глибоко у печері

Це місце в печері, яке люди відвідували з давніх-давен, служило притулком для єврейських повстанців під час повстання. При розкопках дослідники зробили додаткові відкриття, у тому числі три скарби, що містять золоті та срібні монети того ж періоду.

Некромантія, практика звернення до мертвих, зазвичай була табу, була заборонена Римською імперією. Але секретні місця, такі як печери, використовувалися як «оракули» біля багатьох стародавніх міст, щоб люди могли вести передбачувані бесіди з померлими. Лампи, черепи та фрагменти зброї, знайдені в даній печері, були розташовані так глибоко, що дослідникам знадобилися довгі жердини з гаками, щоб дістати їх, припускаючи, що давні, ймовірно, використовували аналогічні методи.

Артефакти знайшли глибоко у печері
Артефакти знайшли глибоко у печері

Спочатку вважалося, що артефакти, які знайшли, були пов'язані з хтонічним культом, ритуалами, пов'язаними з духами підземного світу, оскільки глибокі розколи обмежували свічення ламп. Однак наявність людських черепів передбачає, що справжньою метою цих ритуалів було спілкування з мертвими, які, як вважалося, мали здатність показувати майбутнє.

Читайте також:

Росіяни вже зриваються: у Москві чоловік кинув "коктейль Молотова" до мавзолею Леніна

"Стають тихіше, коли чують українську мову": Наталка Денисенко розповіла про росіян у Туреччині

Троянди здивують вас розкішним цвітінням: підживіть їх цим засобом у липні