Багато любителів троянд припускаються дуже простих помилок, які згубно позначаються на "королеві саду". Справа в тому, що є найсуворіші заборони, пов'язані з поливом троянд.

Один із них – це полив троянд холодною водою. Розглянемо все більш детально.

Отже, чого слід уникати при поливі троянд:

Холодна вода

Вся справа в тому, що холодна вода може спричинити стрес у рослин і призвести до пошкодження коріння.

Жорстка вода

Жорстка вода, що містить велику кількість мінералів, таких як вапняний накип, може завдати шкоди троянд. Вона може призвести до утворення відкладень у ґрунті та засмічення кореневої системи. Якщо у вас жорстка вода, розгляньте можливість використання фільтрів або осадових ємностей для пом'якшення води.

Вода з високим вмістом хлору

Вода з неякісних джерел, що містить високий рівень хлору, може вплинути на троянди. Хлор може викликати опіки та пошкодження на листі та квітках. Якщо вода має високий вміст хлору, розгляньте можливість використання фільтрів або залиште воду на кілька годин перед поливом, щоб хлор випарувався.

Поливання поверхні листя та квітів

При поливі троянд намагайтеся уникати попадання води на листя та квіти. Мокрі листя і квіти можуть стати схильні до різних грибкових інфекцій, особливо при тривалій вологості.

Чим обробити троянду від попелиці, гусениць та цикадок влітку?

Розарій з метою профілактики 1 раз на тиждень потрібно обробляти. Можна використовувати 2 види сумішей:

- Суміш золи та тютюнового пилу

- Настій часнику чи перцю з милом

Готувати ці суміші не складно: стручки перцю (5шт) подрібнюємо, заливаємо 2 літри води, тримаємо на невеликому вогні протягом 1 години та остуджуємо. На 1 літр води потрібно 50 мл розчину. Тепер до концентрату можна додати рідке мило (1 ст.л).

Читайте також:

Вашій малині будуть заздрити всі сусіди: ось як треба її доглядати

Трамп розповів, як змусить Путіна укласти мир із Україною

Ви за нього віддали б свою машину: як виглядає рідкісний ЗАЗ "Жук". Це ікона стилю