У літній сезон так хочеться виділитися білим та світлим взуттям, але дуже любителям світлих кросівок або кед доводиться більше страждати, ніж виділятися.

Дощ, тиснява у громадському транспорті, пил – все це перетворює носіння білих кросівок не на радість, а на суцільні муки.

У цьому матеріалі ми розповімо, як можна продовжити життя білих кросівок так, щоб їхній колір залишався яскравим надовго.

Спробуйте використати ці прості засоби, щоб відновити білий колір кросівок або кед:

Зубна паста

Нанесіть невелику кількість білої неабразивної зубної пасти на щітку або м'яку губку і акуратно потріть жовті плями на кросівках. Потім змийте пасту водою і залиште кросівки висохнути.

Сода та оцет

Створіть пасту із соди та невеликої кількості оцту. Нанесіть пасту на жовті плями, акуратно потріть м'якою щіткою або губкою, потім промийте водою і залиште кросівки висохнути.

Лимонний сік

Вижміть свіжий лимонний сік і нанесіть його на жовті плями на кросівках. Залиште його на кілька хвилин, акуратно потріть щіткою або губкою. Промийте кросівки водою і дайте їм висохнути.

Крохмаль

Намочіть крохмаль і натріть поверхню. Завдяки здатності абсорбувати вологу, він витягатиме бруд, якщо ви залишите кросівки на 10-15 хвилин. Протріть кросівки вологою серветкою, ганчіркою або губкою.

Міцелярна вода

Візьміть міцелярну воду, яка видаляє макіяж. Змочіть в ній ватний тампон - це допоможе прибрати плями, що не сильно в'їлися. Такий спосіб підійде для натуральної та штучної шкіри, гуми, замші (велюру).

Білизна для одягу

Якщо плями на кросівках дуже стійкі, можна спробувати використовувати спеціальний засіб для відбілювання або білизну для одягу. Перед використанням слідуйте інструкціям на упаковці та перевірте сумісність із матеріалами вашого взуття.

Читайте також:

У яких регіонах платять найвищі зарплати та на скільки вони виросли

Вже протягом найближчих 5 років ці професії зникнуть: хто залишиться без роботи

Ці предмети приваблюють удачу та багатство до будинку: список