Вже наступного тижня синоптики прогнозують повернення неймовірної спеки в Україну. Для людей, які схильні до підвищення тиску в спекотні дні, буде корисно знати про продукти, які дозволяють почуватися краще.

Зрозуміло, одноразовий прийом того чи іншого продукту не призведе до миттєвого зниження тиску, тому у будь-якому випадку ви повинні враховувати особливості свого організму та не забувати про кваліфіковану допомогу медичних фахівців.

Отже, регулярне вживання яких продуктів може сприятливо впливати на ваш тиск у спеку:

Овочі та фрукти

Свіжі овочі та фрукти, особливо ті, які багаті калієм, магнієм та антиоксидантами, можуть допомогти знизити артеріальний тиск. До прикладу: банани, апельсини, ягоди, кавуни, грейпфрути, томати, шпинат, броколі та морква.

Зелений чай

Зелений чай містить поліфеноли, які мають антиоксидантні властивості та можуть допомогти знизити тиск. Пити зелений чай охолодженим протягом дня може бути освіжаючим та корисним для контролю тиску.

Горіхи та насіння

Мигдаль, фундук, насіння соняшника та льону багаті на магній і здорові жири, які можуть допомогти знизити артеріальний тиск. Вживання невеликої кількості горіхів і насіння як перекус може бути корисним.

Омега-3 жирні кислоти

Риба, багата на омега-3 жирними кислотами, така як лосось, сардини та тунець, може допомогти знизити артеріальний тиск. Включення риби до раціону може бути корисним для здоров'я серця та судин.

Оливкова олія

Оливкова олія містить мононенасичені жири, які можуть допомогти знизити тиск. Використання оливкової олії при приготуванні їжі або салатах може бути корисним для контролю тиску.

Читайте також:

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром

Болгарський перець буде сухим і гірким: що в жодному разі не повинно рости біля нього

Права заберуть на рік за просте порушення: українських водіїв уже попередили