Російський "підземний" президент Путін досі не може змиритися з тим, що після фатальної помилки щодо вторгнення в Україну він став справжнім ізгоєм. У зв'язку з цим Путін намагається всіляко залякати як увесь світ, так і Україну, зокрема.

Після чергового удару по Кримському мості Путін почав погрожувати Україні помстою. А відразу наступного дня Кремль вибухнув погрозами на адресу західних країн. Щоправда, пов'язано це вже не з Кримським мостом, а з перспективою залишитися осторонь від зернової угоди – Путіна злякав формат, коли Туреччина, Україна та ООН займуться налагодженням поставок зерна без участі Росії.

У зв'язку з цим головному ретранслятору путінських ідей Пєскову було доручено зробити заяву про те, що згадані країни будуть у зоні ризику.

Зокрема, Пєсков зазначив, що у разі, якщо зернова угода здійснюватиметься без Росії, ризики з кожним днем ​​лише збільшуватимуться.

"Тут, безумовно, питання, яке потребує коментарів з боку наших військових, адже йдеться про зону, яка безпосередньо наближена до району бойових дій, і без відповідних гарантій безпеки там виникають певні ризики", - сказав Пєсков. російський "Інтерфакс".

При цьому Пєсков дав зрозуміти, що Путін залишився скривдженим на президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана і не має наміру з ним спілкуватися найближчим часом.

Нагадаємо, 17 липня представник Кремля Дмитро Пєсков заявив про зупинення дії "зернової угоди". Прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія офіційно проінформувала Туреччину та Україну, а також секретаріат ООН про заперечення проти продовження Чорноморської зернової ініціативи.

Тим часом президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що "зернова угода" має продовжити працювати далі, навіть незважаючи на вихід Росії. Угода України з Туреччиною та ООН щодо експорту продовольства залишається чинною і єдине, що зараз необхідне, це його обережкн виконання та рішучий тиск на РФ.

Читайте також:

Вже дійшло до Москви: сім'ям російських військових почали розсилати листи із попередженнями. Фото

Українським мамам розповіли, як можна отримувати щомісяця по три тисячі на дитину

Готові вже за 3 години: рецепт хрустких малосольних огірків від Євгена Клопотенка