Багато дачників і садівників дуже часто роблять цілу низку помилок під час догляду за огірками та помідорами. Одна з найпоширеніших помилок (особливо серед початківців) – це неправильний полив грядок у спеку.

У спекотну погоду огірки та помідори вимагають додаткової уваги та правильного поливу. Ось кілька рекомендацій щодо поливу огірків та помідорів у спеку:

Ранковий полив

Поливайте рослини рано-вранці, коли температура ще низька. Це дозволить волозі проникнути в ґрунт і досягти кореневої зони рослин, перш ніж випаровування стане надто інтенсивним.

Зволоження кореневої зони

Концентруйтеся на поливі кореневої зони рослин, уникаючи потрапляння вологи на листя. Використовуйте метод крапельного поливу або спрямовуйте струмінь води до основи рослин, щоб мінімізувати ризик появи грибних захворювань.

Глибокий полив

Забезпечте достатню кількість вологи для коріння, поливаючи глибоко. Поливайте до тих пір, поки земля не буде добре просочена водою на глибину близько 15-20 см. Це дозволить корінням рослин розвиватися глибше і стати більш стійким до спеки.

Мульчування ґрунту

Покрийте поверхню ґрунту навколо рослин мульчів (наприклад, соломою, тирсою або перегноєм). Мульчування допоможе зберегти вологу в ґрунті, запобігти швидкому випаровуванню та знизити ризик перегріву коренів.

Уникайте поливу в спеку вдень

Утримайтеся від поливу в спеку вдень, особливо якщо яскраве сонце. Вода може швидко випаровуватися з листя, і це може призвести до опіків рослин або посилити ризик хвороб плодів.

Слідкуйте за вологістю

Постійно відстежуйте вологість ґрунту та реагуйте на необхідність поливу. Використовуйте спеціальні вологоміри або просто перевіряйте вологість ґрунту шляхом уважного спостереження та перевірки глибини проникнення води.

Читайте також:

Українцям розповіли, що буде з урожаєм фруктів та до чого готуватись

Ви здивуєтеся результату: названі найкращі продукти, які спалюють жир на животі та боках

Повинні бути у кожній квартирі: які квіти очищають повітря та сприяють гарному сну