Щоб болгарський перець на городі виріс солодким і м'ясистим, недостатньо його правильно поливати і удобрювати.

Є ще один важливий момент – це "сусідство" вашого болгарського перцю поряд з іншими культурами.

Сьогодні ми розберемося, які рослини, висаджені поряд із болгарським перцем, можуть пошкодити весь ваш урожай.

На першому місці у цьому списку розташовані помідори. Вся справа в тому, що болгарський перець і помідори є близькими родичами і схильні до аналогічних хвороб і шкідників. Садаючи їх поряд, ви можете посилити ризик зараження та поширення хвороб.

Далі йде картопля. Саме він, на ваш подив, може бути небажаним сусідом для болгарського перцю, тому що картопля почне "конкурувати" за поживні речовини в ґрунті та збільшувати ймовірність зараження грибковими захворюваннями вашого перцю.

Не менш небезпечним сусідом для перцю є квасоля. Болгарський перець і квасоля можуть взаємодіяти несприятливо, особливо якщо квасоля починає розповзатися і затіняє перець. Крім того, квасоля може мати деякі високі вимоги до грунту, що може вплинути на зростання перцю.

Зверніть увагу на капусту біля болгарського перцю. Капустяні культури, такі як броколі або цвітна капуста, можуть посилювати ризик зараження хворобами перцю та залучати загальних шкідників, таких як капустяна моль або попелиця.

Ну, і куди ж без цибулі та часнику, який є на будь-якому городі. Болгарський перець може страждати від комах, які також нападають на цибулю чи часник. Простіше кажучи: цибуля або часник, висаджена в безпосередній близькості до болгарського перцю, буде переносником шкідників.

Читайте також:

Ніжно та апетитно: рецепт піци з молодих кабачків із сиром та крабовими паличками

Кулінарний шедевр: рецепт рагу з молодої картоплі, кабачків та курячої печінки

Хрумкі та солоденькі: спробуйте закрити огірки такими незвичайними способами