Черговий удар Кримським мостом, який стався в ніч з неділі на понеділок, може створити серйозні проблеми для російських окупантів. Зокрема, справа може дійти до втечі росіян одразу із двох великих регіонів.

Як повідомляє Главред , відповідним прогнозом поділився колишній заступник голови СБУ, генерал-майор запасу Віктор Ягун.

За словами експерта, якщо Кримський міст пошкоджений дуже серйозно, це спровокує відступ російських окупантів із територій Запорізької та Херсонської областей. Причина дуже проста – без належної логістики, яку забезпечує росіянам Кримський міст, вони не зможуть утримувати своє військове угруповання.

"Зараз забезпечення 30% всього угрупування, яке знаходиться в Україні, йде через Крим, з тих 30%, це 90% через міст йде. Забезпечити постійне забезпечення угрупування, яке знаходиться в Криму, а також південні угруповання — Запорізької та Херсонської областей, допомогою плавзасобів неможливо", - пояснив Ягун.

Він також наголосив на тому факті, що альтернативних логістичних шляхів у окупантів уже не залишилося - естакада в Чонгарі розбомблена, а узбережжя тримається під вогневим контролем ЗСУ.

У зв'язку з цим генерал-майор наголошує: росіянам доведеться вчинити "жест доброї волі".

"Якщо так станеться, їм (окупантам) потрібно виявляти "добру волю" і принаймні вийти з окупованих територій Запорізької та Херсонської області. Це стане питанням номер один для супротивника, і для них це буде дуже серйозний удар і іміджевий, і стратегічний" , – резюмував Віктор Ягун.

Нагадаємо, у Кремлі вже відреагували на удар по Кримському мосту, заявивши, що війна проти України продовжуватиметься. З відповідним коментарем виступив речник президента РФ Пєсков.

"Зараз не можу сказати (якою буде відповідь на підрив Кримського мосту). Якщо брати кінцеву перспективу, відповіддю буде досягнення всіх цілей "спеціальної військової операції", яка продовжуватиметься", - сказав він.

Пєсков також заявив, що в Кремлі вже "знають причину і тих, хто стоїть за цим "терористичним актом".

"Усі відповідні служби, відомства працюють. Ми усвідомлюємо підступність київського режиму. Ми всі працюватимемо, зберігатимемо пильність і зібраність, щоб перешкодити повторенню подібних трагедій", - заявив він.

Читайте також:

Російські десантники вже загрожують Шойгу та Путіну масовим повстанням. Що відомо

Новий удар по Кримському мосту: перші фото руйнувань

Удар по Путіну: Китай раптово підтримав визволення Криму