Ні для кого не секрет, що після заколоту главаря ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина у РФ розпочалися масові чистки. Зокрема, наразі достеменно не відома доля російського воєначальника Суровікіна - ходять чутки що він арештований. А ось за Теплинським виявилась потужна підтримка.

Так, стало відомо, що російські військові погрожують відступом з позицій на Херсонщині, якщо МО заарештує їх командувача Теплинського.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

16 липня російські військові оглядачі поширили аудіофрагмент, у якому ймовірні підрозділи 7-ї дивізії ВДВ погрожували, що відступлять зі своїх позицій в окупованій Херсонській області, якщо Міноборони росії заарештує їх командувача Міхаїла Теплинського або погрожуватиме його життю.

Військові 7-ї дивізії ВДВ також стверджували, що вони будуть захищати Теплинського від російського МО, і стверджували, що вище командування націлено на найбільш боєздатних командирів росії. Це аудіозвернення, якщо воно є законним, то є погрозою масового дезертирства від імені Теплинського. Дезертирство у рф є смертним злочином, як в багатьох арміях.

Військовослужбовці ВДВ шантажують Міноборони росії, щоб Теплинський продовжував командувати військами в Україні, попри попередній зв’язок Теплинського з фінансистом групи "Вагнера" Євгеном Прігожиним.

Читайте також:

Путін втратив важливого генерала, який прославився у Криму. Що про нього відомо

Кремль уже панікує: терміново перекритий Кримський міст, чекають на потужні удари

Удар по Путіну: Китай раптово підтримав визволення Криму