Після завершення пандемії COVID в Україні з 1 вересня Ощадбанк відновить процес фізичної ідентифікації пенсіонерів та отримувачів соцдопомоги, які є внутрішньо переміщеними особами (ВПО).

Про це повідомляє портал "obozrevatel"

Важливо повідомити, що невиконання цього процесу ідентифікації призведе до припинення платежу. Подробиці процедури розповіли у прес-службі Ощада.

Щоб зробити цю фізичну ідентифікацію фізособам дуже важливо особисто відвідати будь-яке відділення державного банку. Їм необхідно взяти з собою паспорт чи інший дійсний документ, що засвідчує особу, а також основну платіжну картку чи електронне пенсійне посвідчення (ЕПУ).

У процесі фізична особа надасть співробітнику банку свою банківську картку або EPU разом із документом, що засвідчує особу. Крім того, слід здійснювати зняття готівки або запит балансу через POS-термінал, який вимагає введення PIN-коду.

Якщо українці, які отримують пенсію або соцвиплати з числа ВПО, не пройдуть фізичну ідентифікацію, Ощад призупинить видаткові операції за їх картковими рахунками.

Важливо зазначити, що рішення про припинення чи продовження нарахування пенсійних чи соцвиплат на карткові рахунки вимушених переселенців перебуває у віданні відповідних державних органів, відповідальних за такі соціальні виплати, заявили у фінустанові.

Читайте також:

Стоятиме під будинком: названі машини, на які майже неможливо знайти запчастини

Буде дуже спекотно: в Україну йде потужна спека, готуємося

Визволення України вже до кінця року: експерт розкрив деталі