Передові частини Збройних Сил України ведуть наступальні операції у південному районі, наступаючи на трьох фронтах – Василівському, Токмацькому та Бердянському. Проте наступальний прогрес залишається обмеженим з погляду темпів і масштабів. В даний час противник прагне убезпечити шляхи постачання та зміцнити окремі ділянки першої лінії оборони.

Про це пише «ТСН»

В інтерв'ю координатор групи «Інформаційний опір» Костянтин Машовець розповів про бойові дії, що продовжуються. Він показав, що українським солдатам удалося прорвати початкову лінію оборони російської армії у певних місцях; проте на півдні окупанти створили підготовлену та багаторівневу систему оборони.

Машовець підкреслював різницю між першою лінією оборони та основною лінією оборони. Якщо українські сили успішно прорвуть основну лінію оборони, це, безперечно, призведе до ескалації темпів та масштабів їхніх наступальних операцій. Несподіваний прорив можливий. Проте супротивник побудував організовану та зміцнену оборону в межах південної оперативної зони.

Точна інформація про головний оборонний рубеж російських окупантів залишається недостовірною, оскільки українські війська ще не досягли цієї точки. Цілком імовірно, що росіяни могли встановити лише першу лінію, а наступні оборонні лінії існували тільки папері для звітності.

При оцінці можливостей противника необхідно враховувати наявність усіх необхідних елементів у його головному оборонному рубежі, включаючи мінні поля, укріплення, укріплені позиції для піхоти та захищені вогневі позиції для засобів ураження. Насправді, цих елементів може і не бути, потенційно будучи частиною дезінформаційної кампанії або результатом незаконного присвоєння виділених ресурсів російськими офіційними особами. Однак поки що доцільно припускати наявність повністю оснащеного головного оборонного рубежу доти, доки його справжній характер не розкриється після виходу на нього Збройних Сил.

Експерт також наголосив на важливості визначення того, чи має російське командування в південній оперативній зоні достатні сили та оперативні резерви, щоб у разі потреби зайняти головний оборонний рубіж конкретними з'єднаннями.

Читайте також:

У Повітряних силах пояснили, чому ППО не може збивати російські ракети та дрони подалі від міст

Ніжно та апетитно: рецепт піци з молодих кабачків із сиром та крабовими паличками

До яких цін на бензин готуватимуться у серпні: що кажуть експерти