Ні для кого не секрет, що сотні років український народ був змушений відстоювати незалежну та вільну Україну. І сьогодні всі чудово розуміють, що якщо Україна програє у війні, яку розпочав 24 лютого 2022 року Володимир Путін, то росіяни будуть сидіти в них на головах, адже закінчиться демократія, закінчиться вільна Європа. Полковник запасу ЗСУ, пілот-інструктор Роман Світан попередив, що Путін як мінімум ще рік буде кошмарити українське населення. За його словами, вже у 2023 році Україна змогла б повернутися до кордонів 1991 року, однак це залежить не від ЗСУ, а від західних партнерів.

Своїми думками Роман Світан поділився в інтерв'ю виданню "Главред".

"Це завдання однозначно нам під силу, все залежить від наявності літаків і їхньої відсутності. Якщо літаки прийдуть на початку осені, у вересні-жовтні, то це завдання можна виконати вже цього року. Ми можемо цього року вийти на кордони 1991 року, а далі зачищати залишки бандочок, які будуть в Україні. З цим провозитися можна ще рік. Але вихід на державний кордон можливий уже цього року. Якщо літаків не буде, або вони прийдуть наступного року, значить, на нас чекає ще літня кампанія 2024 року, яку можна буде завершити до осені наступного року", - сказав.

Але до цього часу так само будуть готуватися і росіяни, вважає він.

"Реально без літаків ми з Росією можемо ще років 10 готуватися один до одного: вони до нас, а ми - до них. Тому без повного комплекту озброєнь, які повинні бути для ведення бойових дій, ця кампанія може взагалі ніколи не закінчитися. А у нас немає, як мінімум, двох складових – літаків і балістичних ракет великої дальності", - додав експерт.

Читайте також:

Дуже несподіваний фінал: Путін уже не може керувати Росією. Що відбувається у Кремлі

Путін дуже наляканий: Росія вперше в історії не виведе на морський парад ядерні підводні човни

Російськими ТВ-каналами показали ролик про перемогу ЗСУ: росіяни посивіли і схопилися з диванів