Вже незабаром закінчиться літо і розпочнеться опалювальний сезон. Ця тема непокоїть українців не лише через безперервні ракетні атаки російських окупантів, а й через можливі зміни тарифів на газ. До речі, цю тему порушували багато експертів.

Однак, як стало відомо, з приводу зростання цін на газ можна не хвилюватися.

В Україні тарифи на газ до кінця опалювального сезону 2023/2024 не змінюватимуть. У "Нафтогазі" розраховують зберегти рівень цін.

Про те, що немає приводів для занепокоєння, заявив голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов в ефірі телемарафону.

"Я хочу заспокоїти всіх українців, "Нафтогаз" не планує збільшувати ціну на газ для населення цього опалювального сезону наступної зими. Українці щодо цього можуть бути впевнені в тому, що їхні платіжки не зростатимуть", – сказав Чернишов, виступаючи в ефірі , оприлюдненому у суботу, передає Оглядач .

Водночас, міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що також не зростатимуть тарифи на електроенергію. Галущенко зазначив, що рішення щодо підвищення тарифів для населення було "важким". "Ми виходили з того, що всі розрахунки показували... ми не зможемо відновитися максимально до наступної зими і провести наймасштабнішу ремонтну кампанію та підтримати генерацію", – заявив міністр.

Міністр повідомив, що навіть після підвищення пільговий тариф. "Бо сьогодні ринкова ціна або реальна ціна як мінімум вдвічі більша. У будь-якому випадку держава дотує цей тариф і буде його дотувати, – сказав він. – Це той тариф, який має забезпечити нам виживання".

Тариф діятиме до 31 грудня 2023 року. "Ми поки що не плануємо чергове збільшення тарифу. Ми дуже сподіваємося, що з цим тарифом пройдемо весь опалювальний сезон", – додав міністр.

Водночас він зазначив, що передбачати щось важко, оскільки минулого року щоденні ракетні атаки на енергосистему розпочалися 10 жовтня та тривали до 9 березня. "На сьогоднішній день планів чергового перегляду ми не маємо", – сказав Галущенко.

Також читайте:

Дуже несподіваний фінал: Путін уже не може керувати Росією. Що відбувається у Кремлі

Більше так не періть: названо 3 помилки, через які речі швидко втрачають колір

Захочеться їсти один за одним: рецепт млинців на молоці