Мало хто знає, але існує добриво, яке екологічно чисте для рослин та ґрунту, до того ж поки що не дорого коштує. Йдеться про доломітове борошно, яке здатне поліпшити грунт навіть на великій ділянці.

При цьому доломітове борошно можна вносити в будь-яку пору року, навіть перед посадкою або після посадки рослин, так як вона м'яко діє і не обпалює коріння і листя.

І справді, доломітове борошно включає безліч корисних речовин:

  1. Окис кальцію. Будучи натуральним засобом для розкислення, негашене вапно сприяє розвитку та зміцненню кореневої системи. 30,4%.
  2. Диоксид вуглецю. Ця речовина – вуглекислий газ. 47,9%.
  3. Оксид магнію. Є головним елементом, з допомогою якого забезпечується харчування культур, прискорюється зав'язування плодів, підвищується врожайність. Речовина важлива для процесу фотосинтезу. 21,7%.

Крім того, натуральна сировина містить домішки:

  • вуглекислий кальцій;
  • марганець;
  • калій;
  • цинк;
  • фосфор;
  • залізо;
  • свинець та ін.

Доломітове борошно знижує кислотність ґрунту

Якщо на вашій ділянці активно ростуть жовтці, хвощі, зелені мохи, щавель, значить, грунт на цій території кислий. А більшості городніх культур припадає до душі нейтральний, слабокислий і слаболужний ґрунт. Тому перед посадкою садових та городніх рослин у ґрунт потрібно додати доломітове борошно, щоб знизити рівень кислотності.

Доломітове борошно збагачує землю та живить рослини

Доломітове борошно застосовують і на нейтральних ґрунтах, оскільки воно сприятливо впливає на розвиток рослин, зміцнює їх імунітет та підвищує врожайність. Доломітка допомагає підтримувати необхідний рівень іонів водню та кальцію у ґрунті, а також заповнює поживні речовини, які витрачаються при постійному вирощуванні різних культур.

Доломітове борошно підвищує ефективність добрив

На кислих ґрунтах фосфор погано засвоюється рослинами. Тому завдяки доломітовому борошну, що розкислює ґрунт, фосфорні добрива краще "перетравлюються" садовими та городними культурами.

Читайте також:

Такі раніше продавали бабульки: рецепт пишних біляшів з м'ясом та морквою.

У вас будуть просити рецепт цієї закуски: робимо "перлинну" мариновану цибулю

Чоловіки закохуються в цю страву: рецепт ситних курячих котлет з квасолею та кукурудзою