Невдалі кондитерські вироби спричинили госпіталізацію трьох мешканців Оболонського району Києва. Підтвердився діагноз "гостра кишкова інфекція" та сальмонельоз у лабораторних дослідженнях.

Про це пише «rbc»

Інформацію про це опублікував Київський міський центр контролю та профілактики хвороб на своїй сторінці у Facebook. У період з 6 по 10 липня було зареєстровано три випадки гострої кишкової інфекції на території Оболонського району.

Передбачається, що причиною захворювання могло стати вживання неякісної кондитерської продукції власного виробництва однієї з місцевих мереж. У ході відповідного бактеріологічного дослідження було виявлено сальмонеллу в отриманих зразках.

Усі постраждалі отримали необхідну медичну допомогу та перебувають на амбулаторному лікуванні. Також розпочалося епідеміологічне розслідування.

Симптоми сальмонельозу включають підвищення температури, головний біль, слабкість, нездужання, біль у животі, нудоту, блювання та діарею. Хвороба може мати легку форму, але в деяких випадках зневоднення, спричинене інфекцією, може становити загрозу життю. З появою симптомів слід негайно звернутися по медичну допомогу і займатися самолікуванням.

Читайте також:

Сьогодні – ваш день: якому знаку Зодіаку пощастить до вечора вівторка

Путін цього не переживе: Туреччина завдала чергового удару по Кремлю. Що сталося і чому росіяни в істериці

Вони нікому не потрібні: у мережі показали занедбаний автосалон. Машини простояли під пилом 10 років