Сьогодні, 9 липня 2023 року, стало відомо про смерть іспанського футболіста Луїса Суареса Мірамонтеса, першого володаря "Золотого м'яча" 1960 року.

Про це повідомила прес-служба Королівської федерації з футболу Іспанії (RFEF).

Причин смерті легенди футболу не уточнюються. Відомо лише, що Суарес помер у віці 88 років у Мілані.

Свою професійну кар'єру Луїс Суарес Мірамонтес розпочав у "Депортиво", після чого перейшов до другої команди "Барселони", яка на той момент називалася "Еспанья Індастріал" і в 1954 році дебютував в основній команді каталонського гранда.

За "Барселону" Суарес грав із 1954 по 1961. Саме у складі "Барселони" він став дворазовим чемпіоном Іспанії та володарем Кубка Іспанії.

Після "Барселони" Суарес став гравцем міланського "Інтера". Разом із цією командою він двічі виграв Кубок європейських чемпіонів (нині Ліга чемпіонів) і став триразовим чемпіоном Італії.

Зазначимо, що Мірамонтес став першим футболістом "Барси", який у 1960 році отримав приз найкращому футболісту року за версією France Football - "Золотий м'яч", випередивши у голосуванні Ференца Пушкаша та Уве Зеелера. Він став першим власником цієї нагороди, що народився в Іспанії (першим іспанцем, який отримав приз, став Альфредо Ді Стефано, який народився в Аргентині).

У складі збірної Іспанії Суарес став чемпіоном Європи-1964.

Кар'єру гравця іспанець завершив у 1973 році у "Сампдорії".

Як тренер Суарес працював в італійських клубах "Інтер", "Сампдорія", СПАЛ та "Комо", а також у збірній Іспанії.